Amenajare Mansarda

Mansarda propusa face parte din extinderea unei case cu regim de inaltime P+1E situata in Bucuresti. Prin mansardarea acestei case se ajunge la regimul de inaltime  P+1E+M.

Se castiga un etaj functional dedicat camerei de fitnes si camerei copilului.

Sistemul constructiv este pe structura din stalpi si grinzi beton armat, inchideri din zidarie neportanta si sarpanta din lemn. Invelitoarea este din tigla ceramica.

Accesul la mansarda se face pe scara principala care se afla in centrul casei. Acest acces s-a extins pentru a facilita accesul la noul spatiu creeat.

Camera de fitnes este echipata cu un grup sanitar cu dus racordat la reteau de instalatii a locuintei.

Camera copilului reprezinta cel mai mare spatiu de la mansarda, ea fiind scopul extinderii pe verticala. S-a creeat o zona libera fara compartimentari care sa functioneze ca spatiu de joaca, de dormit si de studiat. Pentru a separa spatiul de dormit, s-a ales o solutie de separare pe verticala prin creearea unei platforme pe structura metalica. Partea interesanta in acesta separare este folosirea spatiului de sub platforma ca spatiu de depozitare, functional cu ajutorul unui sistem de sertare.

Iluminarea spatiului se obtine prin luminatoare in tavan dar si ferestre in zidaria neportanta pe cele trei laturi ale mansardei.

 

Concept : Arh. Tatulea George  -  www.a7arhitectura.com

Cautari:

FacebookYahoo MessengerYahoo MailDiggLinkedInEmailShare